Kuře po sečuánsku (Sichuan chicken) pochází z čínské provincie S’-čchuan (Sichuan), která je známá svou výrazně pikantní kuchyní. Historie tohoto pokrmu je úzce spjata s celkovým kulinářským dědictvím...
Asijská kuchyně
Černý pepř, původem z Malabarského pobřeží v Indii, byl používán v kuchyni a medicíně po tisíce let. Byl vysoce ceněn ve starověkých římských, řeckých a indických civilizacích. Toto jídlo je oblíbené...
Crispy chilli beef/křupavé hovězí maso s chilli a sladkokyselou omáčkou Jak to vzniklo? Crispy chilli beef je oblíbené jídlo v mnoha čínských restauracích a take-away, zejména v západních ze...
Bao knedlíčky, známé také jako baozi (包子), jsou tradiční čínské knedlíčky plněné různými ingrediencemi. Historie těchto knedlíčků sahá tisíce let zpět a je spojena s bohatou kulturou čínské kuchyně. ...
Chicken Manchurian je populární indočínské jídlo, které je známé svou jedinečnou kombinací chutí1. Tento recept byl původně vytvořen kuchařem čínského původu, který se narodil a žil v Kalkatě v I...
Jarní závitky jsou oblíbeným pokrmem jihovýchodní asijské kuchyně, zejména vietnamské. Co budeme potřebovat: Rýžový papír (na smažení) 400–500 g mletého vepřového nebo směsi 2 vejce 1 ...
Ramen vejce: 2 nebo více vajec (Podle množství marinády) 200 ml vody 3-4 lžíce sójové omáčky 3 lžíce octa, nejlépe rýžového, vinného (nebo klasického v menším množství) vhodné je také saké 2 lž...
Nuoc Cham je tradiční vietnamská omáčka, která se často používá jako dip k různým pokrmům, včetně závitků, Bun Cha, Bun bo Nam Bo a dalších vietnamských specialit. Tady je recept na přípravu: ...
Pad Thai je tradiční thajské jídlo, které se skládá z plochých rýžových nudlí, masa nebo krevet, vajec, třtiny, arašídů a čerstvých bylinek. Ingredience: 200 g plochých rýžových nudlí 20...
Suroviny: Na kuře: 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky 100 g kukuřičného škrobu (nebo bramborového, solamylu) 100 g hladké mouky 2 vejce - pouze bílek 1 čajová lžička soli Ole...
Marinování masa: 400 g hovězího masa (např. roštěnec pupek, hovězí krk nebo rump steak) 2 lžíce světlé sójové omáčky 1 lžička škrobu (bramborový nebo kukuřičný) Čerstvě mletý pepř 2 stroužky če...
Thajské mleté kuřecí maso - recept! 👉 Co budeme potřebovat: 500 g mletého kuřecího masa 2 ks středně pálivých papriček (nebo podle vlastní chuti) 1 ks středně velké šalotky 1 ks malého ...
👉 Ingredience: 250 g hovězího masa (zadní nebo flank - pupek) Rostlinný olej na smažení 👉 Marinování: 1 ks citronové trávy 2 ks stroužků česneku 20 g zázvoru 2 lžíce rybí omáčky 1 lžíce ...
👉 Co budeme potřebovat:Omáčka:150 ml voda3 ks pol. lžíce sójové omáčky1 ks pol. lžíce rýžového octa2 ks pol. lžíce cukr krystal nebo třtinový1 ks pol. lžíce sezamového oleje1 ks pol. lžíce medu1 ks ča...
👉 Co budeme potřebovat:50 g červená kari pasta400 ml kokosového mlékaHouby dle chuti – žampiony, shitake, enoki150 g kuřecí maso2 ks jarní cibule200 ml voda2 lžíce cukru1lžíce rýžového nebo vinného oc...
👉 Co budeme potřebovat:Kuře 🍽500 g kuřecí prsa nebo stehna (na menší kostičky)1 ks vejce150g hladká mouka50g škrob/solamyl150ml voda (do těsta postupně přilévat a míchat)Sůl, pepř na dochucenírostli...
👉 Co budeme potřebovat:100 g tofu100 g mrkev100 g červená paprika100 g bambusové výhonky nakládané2 ks vejce5x pol. lžíce vinného octaČerné houby – jidášovo ucho (můžeme použít také shitake)Olej – sez...
(2-3 porce)* 400 g kuřecích prsou nebo stehen (nakrájených na menší kostičky)* Rostlinný olej na smažení👉 Obalová směs:* 1 ks vejce* 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva* 150 g hladké mouky* 1 ks Pol. l...
Co budeme potřebovat: 👉 Tempura těsto na obalení:1 ks vejce250 g hladká mouka200 ml studená vodaSůl dle chuti👉 Medová omáčka:2 pol. lžíce medu3 pol. lžíce světlé sójové omáčky1 pol. lžíce sezamového ...
Ingredience:450 g kuřecích prsou nebo stehen nakrájených na kousky👉 Těsto na kuře:50 g kukuřičného škrobu100 g hladké mouky150 - 200ml vody Sůl a pepř dle chutiRostlinný olej na smažení1 paprika...