(2-3 porce)
* 400 g kuřecích prsou nebo stehen (nakrájených na menší kostičky)
* Rostlinný olej na smažení
👉 Obalová směs:
* 1 ks vejce
* 1/2 čajové lžičky prášku do pečiva
* 150 g hladké mouky
* 1 ks Pol. lžíce škrobu (kukuřičného nebo solamylu)
* 100 - 150 ml vody
* Sůl a pepř na dochucení
👉 Omáčka:
* 150 ml vody
* 4 polévkové lžíce sójové omáčky
* 2 polévkové lžíce rýžového octa
* 4-5 polévkových lžic Hoisin omáčky, asijské BBQ omáčky nebo kečupu
* 4 polévkové lžíce hnědého cukru nebo krupice
* 1 lžička sušené chilli papričky nebo sušeného chilli
* 1/2 polévkové lžíce kukuřičného škrobu
* 4 stroužky česneku (nasekané nebo na plátky)
* 2 čajové lžičky sezamového oleje
* Sůl a pepř na dochucení
👉 Příprava:
1. Ve velké míse rozšleháme vejce. Postupně přidáme maso, sůl a pepř, prášek do pečiva, mouku a škrob. Vše dobře promícháme, aby vznikla středně řídká a lepkavá konzistence. Pokud směs kape z masa, přidáme další škrob.
2. Rozehřejeme olej na pánvi a osmažíme maso do zlatova (cca 4-5 minut). Pro lepší křupavost můžeme maso orestovat zprudka (2 minuty), vyjmout, nechat odkapat od oleje a poté znovu osmažit do zlatova (2-3 minuty).
3. Pro přípravu omáčky smícháme vodu, sójovou omáčku, rýžový ocet, Hoisin omáčku (BBQ omáčku nebo kečup), cukr, sušenou chilli papričku a kukuřičný škrob. Směs dobře promícháme.
4. Na teplou pánev přidáme směs a pomalu přivedeme k mírnému varu, než zhoustne. Poté vypneme sporák, přidáme maso, rychle promícháme a servírujeme.
5. Podáváme s jasmínovou rýží, posypeme sezamem a jarní cibulkou.
Dobrou chuť! 😋🤙
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊