Co budeme potřebovat:
👉 Tempura těsto na obalení:
1 ks vejce
250 g hladká mouka
200 ml studená voda
Sůl dle chuti
👉 Medová omáčka:
2 pol. lžíce medu
3 pol. lžíce světlé sójové omáčky
1 pol. lžíce sezamového oleje
2 pol. lžíce rýžového octa
1 čaj. lžička zázvoru
1 čaj. lžička česneku
1 pol. lžíce škrobu/solamyl
150 ml vody
2 pol. lžíce cukru – krupice/třtinový
250 g kuřecích prsou
👉 Postup:
Nejprve si připravíme tempura těsto na obalení kuřecího masa. Do mísy dáme mouku, vejce, vodu, sůl a vše promícháme. Mělo by nám vzniknout hladké těsto řídké konzistence. Maso dobře obalíme a smažíme z obou stran dozlatova. ❗️Tip – pokud si nejste jisti propečením, dejte maso ještě na 15 – 20 minut do trouby (180 °C).
Medová omáčka: Všechny ingredience smícháme dohromady. Směs přidáme na středně rozehřátou pánev a pomalu přivedeme k varu, dokud nám omáčka nezhoustne.
Hotovo! Maso krájíme na plátky, zalijeme omáčkou a můžeme posypat sezamem!
Podáváme s jasmínovou rýží.
Dobrou chuť! 😋🙋♂️
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊