👉 Co budeme potřebovat:
100 g tofu
100 g mrkev
100 g červená paprika
100 g bambusové výhonky nakládané
2 ks vejce
5x pol. lžíce vinného octa
Černé houby – jidášovo ucho (můžeme použít také shitake)
Olej – sezamový nebo rostlinný
2 pol. lžíce chilli pasty, sambal oelek
Solamyl (bramborový škrob)
5x pol. lžíce sojové omáčky světlé
2x pol. lžíce cukru
2x pol. lžíce rajského protlaku
1,5 l drůbeží vývar (můžeme použít také vývar z masa, které nejdříve uvaříme poté nasekáme – natrháme na jemno)
200 g kuřecí prsa
Sůl a pepř na dochucení
👉 Postup:
Začneme tím, že si houby namočíme na 10 minut do vlažné vody a poté nakrájíme na proužky. Maso si nasekáme na drobno, ochutíme sezamovým olejem (rostlinným), sójovou omáčkou, rajským protlakem (1x čaj. lžička), osolíme a opepříme. Tofu si nakrájíme na kostičky a všechnu zeleninu na proužky (na julliene).
Na pánev dáme menší množství oleje (sezamový nebo rostlinný), vložíme maso a krátce restujeme. Poté zalijeme vývarem, chvíli povaříme, přidáme zeleninu a houby. Vše přivedeme mírně k varu a postupně přidáváme: rajský protlak, sójovou omáčku, chilli pastu, cukr a vinný ocet. Povaříme a přidáme rozšlehané vejce. Do polévky vložíme tofu a zahustíme škrobem (rozmíchaným v menším množství vody), vaříme 10–15 minut.
Poté už jen můžeme dochutit solí a máme hotovo!
Podáváme s nasekanou jarní cibulkou nebo pórkem.
Dobrou chuť 😋🙏
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊