Vepřové maso s mrkví a rozpeky je tradiční české jídlo, které spojuje šťavnaté vepřové, jemně sladkou chuť mrkve a vydatné rozpeky (český druh kynutého pečiva podobného knedlíku). Toto jídlo je oblíbe...
Česká kuchyně
Historie: Buřty mají dlouhou historii, která sahá až do starověkého Říma. Tehdy byly oblíbené druhy uzeného masa, známé jako “lucanica” nebo “botulus”, díky své dlouhé trvanlivosti a snadné přenosnos...
👉 Co budeme potřebovat: 500 g kuřecích nebo krůtích prsou 1-2 pol. lžíce křenu, naložený nebo čerstvý (dle chuti) 1 pol. lžíce hořčice klasické nebo dijonské 150 ml smetany 150 ml vlažné vody 1 ...
Ingredience: 800 g brambor (typ A) 4-6 ks mrkev dle velikosti (uvařená) 4-6 ks nakládaných okurek 6 lžic hrášku 1 ks větší cibule Sůl (dle chuti) 4-6 lžic majonézy 2 lžíce hořčice 1 lž...
Ingredience: 500 g hovězího masa (flank, rump, roštěnec nebo svíčková) 2 cibule, nakrájené na tenké proužky 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce oleje a 80g másla 300 g žampiónů, nakrájených na plátky ...
Ingredience: 600 g vepřového masa (plec nebo bok) 3 cibule, nakrájené na drobno 2 lžíce sádla nebo oleje 2 lžíce hladké mouky 2 lžíce sladké papriky 1 lžička kmínu 500 g kysaného zelí Sůl a ...
Bezlepku! 😉 Postup:🍖 Masová směs – náplň:👉 400 g libový́ bůček, krkovice nebo plec, 2 středně velké cibule a rostlinný olej nebo sádlo na smažení.👉 Uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuště...
Zelňačka s klobásou a zakysanou smetanou 😋 👉 Co budeme potřebovat:500 g kysaného bílého zelí400 g oloupaných brambor1 ks cibule2 ks klobása dle výběru (doporučuji paprikovou – pikantní)50 g cukru kru...