Ingredience:
- 500 g hovězího masa (flank, rump, roštěnec nebo svíčková)
- 2 cibule, nakrájené na tenké proužky
- 2 lžíce hladké mouky
- 2 lžíce oleje a 80g másla
- 300 g žampiónů, nakrájených na plátky
- 2 lžíce hořčice
- 300 ml hovězího vývaru nebo vody
- 150 ml smetany na vaření
- 2 lžíce zakysané smetany
- Sůl a pepř podle chuti
- 150 ml suchého vína
- Na dochucení: worcesterská omáčka, citronová šťáva
Postup:
- Hovězí maso nakrájejte na tenké plátky, osolte a opepřete.
- Maso a osmažte, dokud není zlatohnědé ze všech stran a vyjměte.
- To samé udělejte i se žampiony.
- Osmažte cibuli na másle a zalijte vínem.
- Zaprašte moukou a zalijte vývarem.
- Přidejte hořčici, worcester a vařte alespoň 10 minut.
- Poté přidejte smetanu, zakysanou smetanu a nechte vařit dalších 5-7 minut.
- Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou podle chuti.
- Podávejte s rýží, těstovinami nebo bramborovou kaší.
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já!
Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊