Bezlepku! 😉
Postup:
🍖 Masová směs – náplň:
👉 400 g libový́ bůček, krkovice nebo plec, 2 středně velké cibule a rostlinný olej nebo sádlo na smažení.
👉 Uzené maso nakrájejte na kostičky. Na rozpuštěném sádle osmahněte dozlatova cibuli, přimíchejte uzené, ještě chvíli opékejte.
❗️Tip: pro zvýraznění chuti nechte směs vychladnout.
🥔 Těsto na knedlíky:
👉 Brambory uvařte (můžete den předem) v hodně osolené vodě ve slupce doměkka, nechte trochu vychladnout, oloupejte a nastrouhejte najemno nebo propasírujte.
👉 Vmíchejte tolik škrobu, aby vzniklo hladké nelepivé těsto, přibližně 250 gramů škrobu na kilogram přílohových brambor (typu 😎. Přidáme jen špetku soli, aby těsto nezřídlo.
👉 Do velkého hrnce dejte vařit dost osolenou vodu. Z hotového těsta ihned tvarujte silnější placky, vložte uzené maso a zabalte do rovnoměrné koule. Vkládejte je do vroucí vody a od chvíle, kdy vyplavou na hladinu, je v jen mírně vroucí vodě vařte dvě minuty. Vyndejte děrovanou vařečkou a pokračujte se zbytkem těsta.
Podáváme s bílým zelím na sladkokyselo a smaženou cibulkou. 😋
Dobrou chuť 🙏
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊