Tikka Masala

28_3

 

Suroviny:

 

Marináda na kuřecí tikka:

  • 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kostky
  • 250 g řeckého jogurtu
  • 10 g mleté papriky
  • 5 g kurkumy
  • 5 g mletého koriandru
  • 5 g garam masaly
  • 5 g soli
  • 10 g mletého česneku
  • 10 g mletého zázvoru
  • Lžička Citronové šťávy

 

Ostatní:

  • 30 ml oleje nebo másla
  • 1 červená cibule, nasekaná
  • 1 plechovka rajčat  nebo pasata (400 g)
  • 125 ml smetany na vaření nebo kokosového mléka
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Čerstvá nasekaná petržel nebo koriandr na ozdobení

 

 

29_3

 

 

 

Postup:

  • V míse smíchejte všechny suroviny pro marinádu. Přidejte kuřecí kostky a nechte marinovat alespoň 1-2 hodiny, nebo ideálně přes noc v lednici.
  • Na pánvi rozehřejte olej nebo máslo a osmahněte cibuli dozlatova.
  • Přidejte marinované kuřecí kousky a orestujte.
  • Přidejte rajčata. Vařte směs alespoň 15-20 minut na středním ohni.
  • Přidejte smetanu na vaření nebo kokosové mléko a nechte vařit dalších 10 minut.
  • Osolte a opepřete podle chuti. Můžete také přidat trochu cukru, pokud chcete mírně sladkou chuť.
  • Posypte nasekanou petrželí nebo koriandrem a podávejte s rýží nebo indickým chlebem (naan).

 

Přesný video návod naleznete níže! 

  

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

Zpět do obchodu