🍕 Suroviny na těsto:
- 500 g hladké mouky
- 325 ml teplé vody
- 7 g sušeného droždí
- 1 lžička soli
Postup:
Začal jsem přípravou těsta. Hladkou mouku jsem smíchal se solí a přilil k ní vlažnou vodu, ve které jsem rozmíchal droždí. Na vál trochu hladké mouky a vypracoval jsem hladké těsto (pokud máte robota, bude to rychlejší). Hotové těsto jsem pak rozdělil na několik dílů. Ty jsem ještě propracoval a vytvořil z nich bochánky, které jsem dal na plech vysypaný moukou (těsta dejte dál od sebe, aby se při kynutí nespojily). Potom jsem díly přikryl fólií a nechal je cca hodinu a půl kynout na teplém místě. Určitě můžete těsto nechat vykynout i v misce, kterou přikryjete utěrkou nebo fólií. V misce se vám na to fólie nepřilepí, ale na plechu se s tím zase lépe manipuluje.
Věřte, že jsem vyzkoušel spousty receptů, ale tento se mi osvědčil nejvíc.
🍅 Suroviny na rajčatovou omáčku:
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 konzerva krájených rajčat (400 g) Polpa
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička sušené nebo čerstvé bazalky
- 1 lžička cukru
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř podle chuti
Suroviny smíchejte a nechte alespoň 1 hodinu v lednici!
🥛 Suroviny na smetanovou omáčku:
- 100 ml smetana 33%
- 100 ml zakysaná smetana
- 2 stružky česneku (nasekaný na jemno)
- 1 ks lžička sušeného oregana
- 1 ks lžička sušené bazalky
- Sůl a pepř podle chuti
Suroviny smíchejte a nechte alespoň 1 hodinu v lednici!
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊