Spaghetti Carbonara 🍝

cvbnhzg

 

Recept na 2 porce:

 

Suroviny:

  • 200 g špaget
  • 100 gguanciale (pancetty nebo slaminy)
  • 3 vajíčka
  • 50 g Pecorino Romano sýru (nebo parmezánu)
  • Čerstvě mletý černý pepř
  • Sůl
  • Olivový olej

29_2

 

28_2

 

Postup:

  1. Uvařte těstoviny (špagety) v osolené vodě podle návodu na balení. Měly by být al dente, což znamená, že budou na skus.

  2. Mezitím na pánvi osmahněte guanciale na středním ohni. Nepotřebujete přidávat olej, protožeguanciale samovolně uvolní tuk. Přebytečný tuk slejte. 

  3. V míse si připravte směs: vejce, sýr a čerstvě mletý černý pepř. Promíchejte dohladka.

  4. Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceděte je, ale ponechte trochu vody z vaření.

  5. Horké těstoviny přendejte na pánev sguanciale a rychle promíchejte, aby se těstoviny dobře spojily sguanciale.

  6. Přidejte směs na špagety a  promíchejte. 

  7. Ochutnejte a podle potřeby přidejte více pepře nebo sýra.

  8. Ozdobte ještě strouhaným sýrem a guanciale. 

 

27

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

 Banner box

Zpět do obchodu