Recept na 2 porce:
Suroviny:
- 200 g špaget
- 100 gguanciale (pancetty nebo slaminy)
- 3 vajíčka
- 50 g Pecorino Romano sýru (nebo parmezánu)
- Čerstvě mletý černý pepř
- Sůl
- Olivový olej
Postup:
-
Uvařte těstoviny (špagety) v osolené vodě podle návodu na balení. Měly by být al dente, což znamená, že budou na skus.
-
Mezitím na pánvi osmahněte guanciale na středním ohni. Nepotřebujete přidávat olej, protožeguanciale samovolně uvolní tuk. Přebytečný tuk slejte.
-
V míse si připravte směs: vejce, sýr a čerstvě mletý černý pepř. Promíchejte dohladka.
-
Jakmile jsou těstoviny uvařené, sceděte je, ale ponechte trochu vody z vaření.
-
Horké těstoviny přendejte na pánev sguanciale a rychle promíchejte, aby se těstoviny dobře spojily sguanciale.
-
Přidejte směs na špagety a promíchejte.
-
Ochutnejte a podle potřeby přidejte více pepře nebo sýra.
-
Ozdobte ještě strouhaným sýrem a guanciale.
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊