Wurstsalat je tradiční německý salát z nakrájeného salámu, cibule, okurky a sýru.
Mrkněte na přípravu tohoto oblíbeného jídla:
500 g uzeniny (Lyoner nebo pivní salám)
250 g sýra Emmentaler nebo Gouda
150 g nakládaných okurek
2 červené cibule
Dressing:
2 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce nálevu od okurek
1 lžiče hořčice
3 lžice oleje
Sůl, pepř
1 lžička cukru
petržel
Případně ještě trochu vody na naředění dressingu!
Postup:
- Nakrájejte uzeninu, sýr, okurky a cibuli na tenké plátky nebo na kostičky.
- V malé míse smíchejte bílý vinný ocet, vodu z nakládaných okurek, hořčici, olej, sůl, pepř a cukr na omáčku.
- Smíchejte nakrájenou uzeninu, sýr, okurky a cibuli ve větší míse.
- Nalijte připravený dresink na směs a důkladně promíchejte.
- Nechte salát odpočívat v lednici alespoň 30 minut, aby se chutě propojily.
- Před podáváním posypte petrželí.
Tento skvělý Wurstsalat můžete servírovat s křupavým chlebem nebo preclíkem.
Dobrou chuť!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊