Chimichurri 🧅

26_4

 

 

Chimichurri je tradiční argentinská omáčka, která má bohatou historii a původ. 

Jedna teorie říká, že chimichurri má původ v 19. století, kdy byl pravděpodobně vytvořen argentinskými gauči (pastevci) na pampách. Podle této legendy pochází název "chimichurri" z kombinace dvou slov - "chisme" (což v argentinském slangovém výrazu znamená "hovor" nebo "pověsti") a "curry" (znamenající "omáčka"). Naznačuje to, že omáčka mohla být pojmenována podle pověstí, které si pastevci vyprávěli během přípravy jídla.

 

A teď už k receptu!

 

Ingredience:

  • 1 šálek (240 ml) čerstvé petrželky (nasekané)
  • 1/4 šálek (60 ml) čerstvého koriandru (nasekaného)
  • 3 stroužky česneku (nasekané)
  • 1 čajová lžička sušeného oregana
  • 1 čajová lžička soli (nebo podle chuti)
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 ks červená chilli paprička (volitelné, pro pikantní chuť)
  • 2 lžíce červeného vinného octa
  • 1/2 šálku (120 ml) olivového oleje
  • 2 lžíce šalotky (nasekané)
  • Šťáva z citronu na dochucení

 

25_7 28_9

 

 

Postup:

  • V misce smíchejte nasekanou petrželku, koriandr, nasekaný česnek a oregano.
  • Přidejte sůl, mletý černý pepř a chilli podle chuti.
  • Přidejte červený vinný ocet a olivový olej. Dobře promíchejte.
  • Přidejte nasekanou červenou cibuli a znovu promíchejte.
  • Nechte omáčku odpočívat alespoň 30 minut před podáváním, aby se chutě dobře propojily.

Chimichurri omáčka se skvěle hodí k grilovaným masům, rybám nebo zelenině. Můžete ji také použít jako dip nebo marinádu!

 

Přesný video návod naleznete níže! 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

 

Zpět do obchodu