Potřebné suroviny:
- 3 velké cibule
- 100 g hladké mouky
- 1/2 lžíce škrobu
- 1 čajová lžička soli
- 1 čajová lžička černého mletého pepře
- 1 čajová lžička mleté papriky
- 100 - 120 ml vody nebo světlého piva (postupně přilévat)
Postup:
- Oloupejte cibule, nakrájejte je na silnější plátky a nechte je 10 minut vychladit v ledové vodě.
- Do mísy přidejte mouku, škrob, papriku, sůl a pepř. Postupně přilévejte vodu nebo světlé pivo a promíchejte, dokud nezískáte hladkou konzistenci.
- Obalte cibulové plátky v připravené směsi a ihned je smažte na větším množství rostlinného oleje. Poté je vyjměte a nechte odkapat.
Dip z karamelizované cibule:
Potřebné suroviny:
- 1 cibule
- 1/2 lžíce cukru
- 3 polévkové lžíce pomazánkové máslo/Philadelphia (čerstvý sýr)
- 1/2 lžíce majonézy
- 1 jarní cibule
- Sůl a pepř na dochucení
Postup:
- Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou cibuli a přidejte cukr. Orestujte, dokud cibule nechytne zlatavou barvu.
- Smíchejte karamelizovanou cibuli, čerstvý sýr, majonézu a jarní cibulku v menší míse. Dochutíme solí a pepřem.
- Nechte dip vychladit v lednici a podávejte ho s cibulovými kroužky.
Dobrou chuť! 😊✊
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊