Ingredience:
- 6 cibulí (lze použít také červenou)
- 50 g másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžička soli
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 lžička bílého vinného octa
- 300ml bílé víno (může být i více)
- 1 ks snítek čerstvého tymiánu
- 1 ks bobkový list
- 4 plátky toustu nebo bagety
- 100 g strouhaného sýra ementál nebo Gruyère
Postup:
- Cibule oloupejte a nakrájejte na tenké plátky.
- Rozehřejte máslo a olivový olej ve velké pánvi na středním ohni.
- Přidejte nakrájenou cibuli a za občasného míchání smažte asi 20 minut, dokud cibule nezezlátne.
- Přidejte sůl a pepř a smažte cibuli dalších 5 minut, dokud nekaramelizují.
- Posypte hladkou moukou a smažte ještě asi 2 minuty, dokud se mouka nezahustí.
- Přilijte bílé víno a nechte chvíli vařit, dokud se alkohol nevypaří.
- Nakonec přidejte nasekaný tymián, bobkový list a promíchejte.
- Tousty nebo bagety osmažte z obou stran dozlatova.
- Cibulačky můžete dát na pár minut do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a začne zlátnout.
Bon appétit!
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊