Suroviny:
- Máslo (ghí) - 1 lžíce
- Římský kmín (celý) - 1 lžička
- Cibule (velká, nakrájená na kostičky) - 1 ks
- Cizrna (suchá) - 1 hrnek
- Brambory (střední) - 3 ks
- Česnek - 4 stroužky
- Kurkuma - 1 lžička
- Zeleninový vývar (nebo voda) - 1 litr
- Mletý koriandr - 1 lžička
- Citronová šťáva
- Sůl
- Čerstvě namletý pepř
Postup:
- Můžete použít vařenou cizrnu z konzervy (sklenice) nebo suchou. Suchou cizrnu je ale třeba předem namočit do nesolené vody (nejlépe přes noc) a uvařit.
- Na másle krátce restujte římský kmín. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut. Poté přidáme česnek, kurkumu a koriandr. Promícháme, chvíli restujeme přidejte, cizrnu a nakrájené brambory. Můžete si dát trochu cizrny stranou a nakonec do polévky vrátit.
- Zalijte zeleninovým vývarem nebo vodou, podle chuti osolte a opepřete.
- Vařte asi 30 minut nebo dokud nebudou brambory měkké.
- Polévku rozmixujte tyčovým mixérem.
- Servírujte lehce zakápnuté citronovou šťávou a koriandrem.
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊