Iskender Kebab se podává na lehce opečeném pide chlebu, který je nakrájen na kousky a rozložen na talíři. Poté jsou na něj přidány plátky kebabu - döner masa. Nejběžněji se používá jehněčí maso, ale můžete použít také hovězí nebo kuřecí. Na maso se následně přidá bohatá rajčatová omáčka, která pokryje maso i část chleba. Na závěr přijde rozpuštěné máslo, které se nalije přes omáčku. K Iskender Kebabu se často přidává také jogurt, opečená zelená paprika a rajčata.
Ingredience:
- 500 g jehněčího nebo hovězího masa (döner) kebabu - můj recept TADY
- 4 plátky pide chleba - můj recept TADY
- 2 lžíce másla
- 2 lžíce jogurtu
- 2 rajčata (volitelné)
- 2 zelené papriky (volitelné)
- Sůl a pepř podle chuti
Rajčatová omáčka:
- 200 ml rajčatové passaty (pyré) nebo 2 lžíce protlaku (v tomto případě můžete lehce naředit vodou)
- 1 lžíce másla
- 1 lžička červené papriky
- 1 lžička sušeného máty nebo čerstvé
- 1 lžička sušeného oregana
- 1 lžička cukru
- Sůl a pepř podle chuti
- Použít můžete také koření sumac
Postup:
- Rozehřejte pánev a osmahněte plátky masa (döner). Přidejte sůl a pepř podle chuti.
- Na jiné pánvičce rozehřejte máslo a opečte plátky pide chleba z obou stran.
- Připravte rajčatovou omáčku: Smíchejte rajčatovou passatu, máslo, červenou papriku, mátu, oregano, cukr, sůl a pepř. Povařte na mírném plameni, dokud se omáčka nespojí.
- Na talíři rozložte opečený (nakrájený) pide chléb a poté plátky masa.
- Přelijte rajčatovou omáčku a rozpuštěným máslem.
Podávejte s jogurtem, grilovanými zelenými paprikami a rajčaty.
Dobrou chuť! 🍽️
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊