Jarní závitky jsou oblíbeným pokrmem jihovýchodní asijské kuchyně, zejména vietnamské.
Co budeme potřebovat:
- Rýžový papír (na smažení)
- 400–500 g mletého vepřového nebo směsi
- 2 vejce
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce rybí omáčky
- ¼ hlávkového zelí
- 2 jarní cibulky
- 3-4 mrkve (dle velikosti)
- 4 kusy Jidášova ucha (sušené)
- 1 balení skleněných nebo rýžových nudlí
- Sůl a pepř podle chuti
- 0,3 l vašeho oblíbeného světlého piva
Postup:
- Ve velké míse smíchejte všechny suroviny dohromady, ochuťte rybí omáčkou, sójovou omáčkou, solí a pepřem.
- Rýžový papír namočte v pivu a rovnoměrně rozprostřete připravenou směs.
- Závitky dobře zabalte a utáhněte.
- Rozhřejte střední vrstvu oleje a vložte připravené závitky. Tip: Před otočením nechte závitky opéct dozlatova a poté je otočte.
- Usmažené závitky nechte chvíli odkapat.
Podávejte s nudlemi, zeleninou a vietnamskou omáčkou. 😋🔥
Odkaz na omáčku ZDE
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊