Vepřové v ústřicové omáčce je lahodné jídlo, které kombinuje jemně slané a nasládlé chutě.
Níže je jednoduchý recept:
Ingredience:
• 4 plátky vepřové krkovice bez kosti
• 2 cibule• 3 stroužky česneku
• 1 lžička nakrájeného zázvoru
• 1 lžíce rajského protlaku
• Chilli podle chuti
• 3 lžíce oleje
• 2 lžíce ústřicové omáčky
• 1 lžíce medu
• 200 ml vody
• 0,5 kg brambor
• Sůl, cukr a pepř podle chuti
Postup:
1. Maso lehce osolíme, opepříme a naložíme do ústřicové omáčky (4 lžíce).
2. Krkovici zprudka orestujeme z obou stran, potom ji vyjmeme a odložíme stranou.
3. Do stejné pánve přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli, rajský protlak, ústřicovou omáčku, trochu medu a dochutíme solí, pepřem a cukrem.
4. Vše dobře promícháme, vrátíme maso do pánve a podlijeme vodou.
5. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut, nebo dokud maso není zcela měkké.
6. Podáváme s pečenými bramborami z trouby. Brambory můžeme před pečením okořenit, osolit a pokapat trochou olivového oleje pro lepší chuť.
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊