Krkovice v medovo-ústřicové omáčce 🍯

16_3

 

Vepřové v ústřicové omáčce je lahodné jídlo, které kombinuje jemně slané a nasládlé chutě.

Níže je jednoduchý recept:

 

Ingredience:

• 4 plátky vepřové krkovice bez kosti

• 2 cibule• 3 stroužky česneku

• 1 lžička nakrájeného zázvoru

• 1 lžíce rajského protlaku

• Chilli podle chuti

• 3 lžíce oleje

• 2 lžíce ústřicové omáčky

• 1 lžíce medu

• 200 ml vody

• 0,5 kg brambor

• Sůl, cukr a pepř podle chuti

 

 

13_1  14_1

 


 Postup: 

1. Maso lehce osolíme, opepříme a naložíme do ústřicové omáčky (4 lžíce).

2. Krkovici zprudka orestujeme z obou stran, potom ji vyjmeme a odložíme stranou.

3. Do stejné pánve přidáme nakrájenou cibuli, česnek, zázvor, chilli, rajský protlak, ústřicovou omáčku,  trochu medu a dochutíme solí, pepřem a cukrem.

4. Vše dobře promícháme, vrátíme maso do pánve a podlijeme vodou.

5. Přikryjeme pokličkou a dusíme asi 40 minut, nebo dokud maso není zcela měkké.

6. Podáváme s pečenými bramborami z trouby. Brambory můžeme před pečením okořenit, osolit a pokapat trochou olivového oleje pro lepší chuť.

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

Zpět do obchodu