Křupavé asijské hovězí maso 🥩

Sir 4

 

Crispy chilli beef/křupavé hovězí maso s chilli a sladkokyselou omáčkou

 

Jak to vzniklo?

Crispy chilli beef je oblíbené jídlo v mnoha čínských restauracích a take-away, zejména v západních zemích. Jeho historie a vývoj odrážejí směs tradičních čínských kulinářských technik a západních chutí. 

Čínské kořeny: Jídlo má své kořeny v tradiční čínské kuchyni, kde se hovězí maso často restuje s různými ingrediencemi, včetně zeleniny, chilli papriček a pikantních omáček. Koncept obalení masa a jeho smažení za účelem vytvoření křupavé textury je také rozšířen v různých čínských pokrmech.

Adaptace na západní chutě: Jak se čínská kuchyně šířila do západních zemí, pokrmy byly často přizpůsobovány místním chutím. V případě crispy chilli beef to znamenalo, že bylo přidáno více sladkých a pikantních chutí, aby bylo atraktivní pro místní obyvatele. 

 

 

Sir 1 Sir2 sir3

 

 

Suroviny:

* 400 g hovězího masa (staekové nebo hovězí kýty)

* 1 vejce

* 2-3 lžíce hladké mouky nebo kukuřičné mouky. Můžete použít také škrob.

* Olej na smažení

* 1 cibule (nakrájená na tenké plátky)

* 1 červená paprika (nakrájená na tenké plátky)

* 2 stroužky česneku (nasekané)

* 1 červená nebo zelená chilli paprička (nakrájená na tenké plátky)

* 2 lžíce světlé nebo tmavé sójové omáčky

* 2 lžíce rajského protlaku (někdy se používá tomatový kečup nebo sladká chilli omáčka)

* 1 lžíce rýžového octa nebo limetkové šťávy

* 1 lžíce cukru

* Čerstvý koriandr, thajská bazalka nebo jiné bylinky (na ozdobu)

* Jarní cibulka (na ozdobu)

 

Postup:

1. Nakrájejte hovězí maso na tenké proužky.

2. V misce rozšlehejte vejce a přidejte mouku, sůl a pepř. Vmíchejte maso a ujistěte se, že je rovnoměrně obaleno.

3. Rozpalte menší množství oleje na smažení (cca 2 lžíce) a smažte maso do křupava. Vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce.

4. V té samé pánvi osmahněte cibuli, papriku, česnek a chilli papričku, dokud nejsou měkké.

5. Přidejte sójovou omáčku, protlak, rýžový ocet nebo limetkovou šťávu a cukr. Promíchejte.

6. Vraťte maso do pánve a dobře promíchejte, aby bylo rovnoměrně pokryté omáčkou.

7. Pokud nebude omáčka dostatečně hustá, můžete ji zahustit jednou menší lžičkou škrobu rozmíchaného ve vodě.

8. Podávejte s bylinkami a jarní cibulkou.

 

Přesný video návod naleznete níže! 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

Zpět do obchodu