Ramen vejce:
2 nebo více vajec
(Podle množství marinády)
200 ml vody
3-4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce octa, nejlépe rýžového, vinného (nebo klasického v menším množství) vhodné je také saké
2 lžíce cukru
(krystal nebo třtinový)
Postup:
Vejce vařte na tvrdo:
(studené) z lednice: 7 minut,
pokojové teploty: 6 minut, poté zchlaďte v ledové vodě a oloupejte.
Všechny ingredience smícháme a přivedeme k mírnému varu. Poté necháme marinádu vychladnout.
Tip: Marinádu lze připravit také za studena ale při mírném varu se rychleji rozpustí cukr.
Vejce přesuneme do uzavíratelné sklenice nebo sáčku, zalijeme směsí a necháme marinovat alespoň 2 hodiny.
Hotová vejce se skvěle hodí do polévek (jako je ramen) k masu nebo rýžovým pokrmům.
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já!
Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊