Sečuánské kuře 🔥

 

28_15

 

Kuře po sečuánsku (Sichuan chicken) pochází z čínské provincie S’-čchuan (Sichuan), která je známá svou výrazně pikantní kuchyní. Historie tohoto pokrmu je úzce spjata s celkovým kulinářským dědictvím této oblasti, kde koření a přísady, jako jsou pepř, chilli papričky a česnek, hrají hlavní roli. Tyto ingredience se používají k vytváření jídel s výraznou kombinací pálivé a numbing (omračující) chuti, což je pro S’-čchuan typické.

 

Maso:

  • 500 g kuřecích prsou nebo stehen (nakrájené na kousky)
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 2 lžíáce bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • 2 lžíce hnědého nebo třtinového cukru
  • Sul a pepř
  • 1/2 hrnku kuřecího vývaru nebo voda

Omáčka:

  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíička bramborového nebo kukuřičného škrobu
  • 21lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 1-2 lžíce ústřicové omáčky

Zelenina:

  • 4 stroužky česneku vcelku
  • 1 červená paprika (nakrájená na větší kousky)
  • 1 zelená paprika (nakrájená na větší kousky)
  • 1 cibule (nakrájená na hrubo)
  • 4 sušené chilli papričky (můžete přidat nebo ubrat dle chuti)
  • 1 lžička sečuánského pepře, zeleného nebo černého

 

29_11 30_8 31_6

 

Postup:

  1. Příprava kuřete: Smíchejte kuřecí kousky se sójovou omáčkou, sezamovým olejem, ústřicovou omáčkou, solí pepřem a  kukuřičným škrobem. Nechte marinovat alespoň 20 minut. Poté vyjměte, případně slejte vodu a poprašte škrobem nebo mukou aby obal zůstal suchý
  2. Smažení kuřete: V pánvi nebo woku rozehřejte 3 lžíci oleje na vysoké teplotě. Přidejte kuřecí maso a smažte do zlatova, přibližně 5–7 minut. Poté kuře vyjměte a odložte stranou.
  3. Smažení zeleniny: Do stejné pánve přidejte zbytek oleje. Osmahněte pepř, chilli a česnek na středním plameni, dokud se nerozvoní (asi 1–2 minuty).
  4. Přidání zeleniny: Přidejte papriky a cibuli. Restujte, dokud zelenina lehce nezměkne, ale stále si zachová trochu křupavosti (asi 3–5 minut).
  5. Maso: Přidejte kuře zpět do pánve a promíchejte se zeleninou.
  6. Omáčka: Zalijte připravenou omáčkou a dobře promíchejte.
  7. Servírování: Podávejte s rýží a posypané nasekanou jarní cibulkou, chilli nitěmi nebo sezamem.

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já! Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

 

 

 

Zpět do obchodu