👉 Chilli olej: sušené chilli, česnek, bylinky dle výběru a olej rostlinný nebo olivový (dobře promíchejte) 👉 Potřebné suroviny: 400-500 g kuřecích prsou 1 plechovka červených fazolí v nál...
Recepty 👨🍳, Strana 3
- Grilování a omáčky 🔥
- Německá kuchyně
- Asijská kuchyně
- Indická kuchyně
- Dezerty
- Francouzská kuchyně
- Polévky
- Mexická kuchyně
- burgery & fastfood
- Česká kuchyně
- Italská kuchyně
- Střední východ
- Řecká kuchyně 🇬🇷
- Tex - Mex
Historie švédských masových kuliček, známých jako "köttbullar" ve švédštině, sahá zpět do 18. století. Tato doba byla ovlivněna francouzskou kuchyní a švédské dvory čerpaly inspiraci z evropských kuli...
Jarní závitky jsou oblíbeným pokrmem jihovýchodní asijské kuchyně, zejména vietnamské. Co budeme potřebovat: Rýžový papír (na smažení) 400–500 g mletého vepřového nebo směsi 2 vejce 1 ...
Hovězí bulgogi je korejské jídlo, kde je hovězí maso marinováno v pikantní a sladké omáčce, grilované nebo smažené ve woku. Název "bulgogi" pochází z korejských slov "bul" (oheň) a "gogi" (...
Ramen vejce: 2 nebo více vajec (Podle množství marinády) 200 ml vody 3-4 lžíce sójové omáčky 3 lžíce octa, nejlépe rýžového, vinného (nebo klasického v menším množství) vhodné je také saké 2 lž...
Nuoc Cham je tradiční vietnamská omáčka, která se často používá jako dip k různým pokrmům, včetně závitků, Bun Cha, Bun bo Nam Bo a dalších vietnamských specialit. Tady je recept na přípravu: ...
Pad Thai je tradiční thajské jídlo, které se skládá z plochých rýžových nudlí, masa nebo krevet, vajec, třtiny, arašídů a čerstvých bylinek. Ingredience: 200 g plochých rýžových nudlí 20...
Suroviny: Na kuře: 500 g kuřecích prsou, nakrájených na kousky 100 g kukuřičného škrobu (nebo bramborového, solamylu) 100 g hladké mouky 2 vejce - pouze bílek 1 čajová lžička soli Ole...
Ingredience: Na těsto: 240 ml teplého mléka 3 lžíce cukru 1 kostka čerstvého droždí (42 g) 500 g hladké mouky 1/2 lžičky soli 60 g másla 2 velká vejce Na smažení: Rostlinný olej Na ...
Marinování masa: 400 g hovězího masa (např. roštěnec pupek, hovězí krk nebo rump steak) 2 lžíce světlé sójové omáčky 1 lžička škrobu (bramborový nebo kukuřičný) Čerstvě mletý pepř 2 stroužky če...