Nuoc Cham je tradiční vietnamská omáčka, která se často používá jako dip k různým pokrmům, včetně závitků, Bun Cha, Bun bo Nam Bo a dalších vietnamských specialit. Tady je recept na přípravu:
Ingredience:
- 50 ml rybí omáčky
- 150 ml teplé vody
- 3 lžíce cukru (krupice nebo třtinový)
- 3-4 lžíce rýžového octa (zkoušel jsem i vinný nebo salátový ocet ale omáčka pak chutná trochu jinak)
- 1 stroužek česneku (nasekaný)
- 1 malá čili paprička (nasekaná, podle chuti)
- Mrkev (nasekaná na plátky)
- Případně můžeme dochutit šťávou z limetky
Postup:
- Mrkev nakrájíme na plátky, nasolíme a necháme odležet alespoň 15 minut, aby změkla. Poté propláchneme vodou od soli.
- V míse smíchejte rybí omáčku, teplou vodu, cukr a ocet. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
- Přidejte nasekaný česnek, chilli papričku a případně nakrájenou mrkev podle chuti.
- Nakonec přidejte šťávu z limetky a znovu promíchejte.
- Nechte omáčku odležet několik minut, aby se chutě spojily.
Přesný video návod naleznete níže!
Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!
Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já!
Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊