Vietnamská omáčka - Nuoc Cham 🌶️

16_2 

 

Nuoc Cham je tradiční vietnamská omáčka, která se často používá jako dip k různým pokrmům, včetně závitků, Bun Cha, Bun bo Nam Bo a dalších vietnamských specialit. Tady je recept na přípravu:

 

Ingredience:

  • 50 ml rybí omáčky
  • 150 ml teplé vody
  • 3 lžíce cukru (krupice nebo třtinový)
  • 3-4 lžíce rýžového octa (zkoušel jsem i vinný nebo salátový ocet ale omáčka pak chutná trochu jinak) 
  • 1 stroužek česneku (nasekaný)
  • 1 malá čili paprička (nasekaná, podle chuti)
  • Mrkev (nasekaná na plátky)
  • Případně můžeme dochutit šťávou z limetky 

 

 

15  17_4  19_1

 

 

Postup:

  • Mrkev nakrájíme na plátky, nasolíme a necháme odležet alespoň 15 minut, aby změkla. Poté propláchneme vodou od soli.
  • V míse smíchejte rybí omáčku, teplou vodu, cukr a ocet. Míchejte, dokud se cukr zcela nerozpustí.
  • Přidejte nasekaný česnek, chilli papričku a případně nakrájenou mrkev podle chuti.
  • Nakonec přidejte šťávu z limetky a znovu promíchejte.
  • Nechte omáčku odležet několik minut, aby se chutě spojily.

 

Přesný video návod naleznete níže! 

 

Zakupte si jednoduše suroviny k přípravě, které používám i já!

Pokud nechcete ztrácet čas hledáním na internetu nebo cestováním sem a tam při hledání potřebných surovin! Můžete si koupit můj slanej box, kde naleznete vše, co používám i já!

Odesílám ihned po přijetí objednávky! 😊

 

Banner box

  

Zpět do obchodu